VREEWIJK
In 2016 bestond het rijksmonument Tuindorp Vreewijk 100 jaar. Ter gelegenheid van dit eeuwfeest organiseerde Stichting Vreewijk een bioscoop in een voormalige groentewinkel aan de Groenezoom. Diafragma Films stelde het programma samen: vier cineacfilms met fragmenten uit historische televisieprogramma’s en 8mm-familiefilms en een aantal nieuw gemaakte korte films. In de vier films van zestig minuten vertelt Angelique Boel aan de hand van haar familiealbums over haar jeugd in Vreewijk en geeft Aad van Boven tekst en uitleg bij een film van haar vader over de chaotische bevrijdingsdagen in 1945 in Vreewijk. In de bioscoopzaal waren op aparte monitoren korte films te zien over het werk van fotografen uit de buurt, zoals persfotograaf Ary Groeneveld en amateurfotograaf Adriaan Langejan.

 

 

'Hartelijke ontvangst. Super ook voor de geschiedenis mooi om dit te kunnen zien. Bijzonder project. Echt genoten ervan.'
Mieke, gastenboek Bioscoop Vreewijk

Stichting 100 jaar Vreewijk, 2016

SAMENSTELLING & PRODUCTIE Diafragma Films
MONTAGE Erik van de Belt
CAMERA Henk Leurink
DIAFRAGMA

Diafragma ontwikkelt en produceert films, tentoonstellingen en beeldresearchprojecten voor musea, archieven, uitgeverijen etc.